Σύμφωνα με στοιχεία πουπαρουσιάστηκαν σε πρόσφατη σύνοδο της Αμερικανικής Μικροβιολογικής Εταιρίας, ηκατανάλωση μαύρου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της τερηδόναςκαι της ουλίτιδας, καθώς καταπολεμά τα βλαπτικά μικρόβια που τις προκαλούν.
Είναι γνωστή η αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και η κατά της χοληστερίνης δράση του τσαγιού. Το τσάι διακρίνεται σε πράσινο, μαύροκαι σκουρόχρωμο, ανάλογα με την επεξεργασία που έχει υποστεί, καθώς όλα τα είδηπροέρχονται από το ίδιο φυτό. Αν και το πράσινο τσάι δεν υπόκειται σε καμίαεπεξεργασία και είναι πλουσιότερο σε πολυφαινόλες, οι ειδικοί ερευνητέςανακάλυψαν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχει το μαύρο τσάι μπορούν ναεξουδετερώσουν ή να αναστείλουν στην ανάπτυξη και την παραγωγή οξέων απόμικρόβια της οδοντικής πλάκας που προκαλούν τερηδόνα.
Επίσης με το μαύρο τσάι αρκετά μικρόβια χάνουν τηνικανότητά τους να σχηματίζουν συσσωρεύσεις με άλλα μικρόβια μέσα στην πλάκακαθώς επίσης να κολάνε επάνω, ιδιαιτέρως μετά τη χρήση ζάχαρης.
Το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ποτό σε παγκόσμιακλίμακα και δεύτερο σε κατανάλωση μετά το νερό. Κάθε χρόνο καταναλώνονται 2,5εκατομ. μετρικοί τόνοι αποξηραμένου τσαγιού που παράγεται στην Ινδία, Κίνα,Σρι-Λάνκα, Τουρκία, Ρωσία και Ιαπωνία..
Τί λέτε λοιπόν για ένα τσαγάκι;;;