Uncategorized

Καθαρίστε το σπίτι και σκοτώστε τα μικρόβια χωρίς χημικά, μόνο με την βοήθεια της φύσης

Καλησπέρα φίλες και φίλοι μου,

σήμερα θα σας πώ 2 λογάκια για τις άπειρες δυνατότητες των αιθέριων ελαίων πέραν από την κοσμετική και την αρωματοθεραπεία. Όσοι έχετε διαβάσει το άρθρο που αναφέρεται συνοπτικά στο τί είναι τα αιθέρια έλαια, έχετε μια γνώση, και όσοι από εσάς ανατρέχετε και στο φυτολόγιο της Beauty Cooking, όπου σας γράφω αναλυτικά για τα υλικά που χρησιμοποιούμε, θα έχετε παρατηρήσει 1 κοινό σημείο σε όλα τα αιθέρια έλαια: έχουν αντιμικροβιακή ή αντισηπτική δράση. Αυτό ισχύει για όλα τα αιθέρια έλαια, άλλα πιο πολύ και άλλα πιο λίγο. Γιατί η φύση ξέρει…

Το θέμα είναι να αξιοποιήσουμε και μείς τις απέραντες δυνατότητες της. Και ως εκ τούτου, σας δίνω 2 συνταγές για να εντάξετε τα αιθέρια έλαια και σε άλλους τομείς της ζωής σας πέραν της προσωπικής σας ομορφιάς και υγείας.

1)Σε 1  κουβά ζεστό νερό βάζουμε:

1 φλιτζάνι υγρό σαπούνι

1/2 φλιτζάνι σόδα φαγητού

1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι

40 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ.

Το ανακατεύουμε κ είναι έτοιμο… Είναι ιδανικό για σφουγγάρισμα και για να καθαρίσει ΠΟΛΥ βρώμικες επιφάνειες, με 1 πανάκι ή σφουγγαράκι. (Αν κάνει πολύ σαπουνάδα το υγρό σαπόυνι βάλτε πιο λίγο μέσα αν θέλετε να σφουγγαρίσετε).

ΚΑΙ…….

2) Σε 1 μπουκάλι με spray βάλτε κρύο νερό, κοντα στα 500ml, και προσθέσθε 20 σταγόνες λεβάντα. Έχει έντονη αντιμικροβιακή δράση, σκοτώνει τους μύκητες, καθαρίζει και ανανεώνει την ατμόσφαιρα και αρωματίζει τον χώρο. Χρησιμοποιείστε το αντί του καθαριστικου σας για γυάλινες ή ξύλινες επιφάνειες και στο ξεσκόνισμα….

 

Αυτά, έτσι απλά, και χωρίς χημικά…

 

Φιλάκια πολλά,

Ελένη,

Beauty Cooking