Uncategorized

Ποδόλουτρα για κάθε πατούσα

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι….

έχω αναφερθεί και στο παρελθόν για το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τα πόδια μας καθως τα άμοιρα μας στηρίζουν όλη την ημέρα, μας πάνε απο δώ και από κει… και αν πονάνε δεν μπορούμε να αποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο… Γι ‘ αυτό τον λόγο σας παραθέτω ευθύς αμέσως κάποιες απλές οδηγίες για το ευεργετικό ΠΟΔΟΛΟΥΤΡΟ που οι περισσότεροι δεν το υπολογίζουμε κ πολύ.. Τις συνταγές μπορείτε να τις εκτελέσετε και στο ειδικό μηχάνημα για ποδόλουτρο με τις δονήσεις κ τις μπουρμπουλήθρες εκτός αν είστε κοριτσάκια σε ενδιαφέρουσα οπότε οι δονήσεις απαγορεύονται και το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε αυήν την περίπτωση είναι ποδόλουτρο με θαλασινό αλάτι. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, εκτός και αν σας το υποδείξει ο γιατρός σας…

Και ξεκινάμε:

Για βαρυά και αναμμένα πόδια:

Κάνουμε ποδόλουτρο με 4-5 κουταλιές σούπας σόδα μέσα στο νερό για 10′. Μία άλλη εναλλάκτική είναι να κάνουμε κατάπλασμα με παγωμένο γιαούρτι στο πόδι μας για 10′ (διλαδη να το πασαλέιψουμε πάνω-κάτω).

Για πολύ κουρασμένα πόδια:

Σε ποδόλουτρο με ζεστό νερό βάζουμε 3 κουτ. σούπας θαλασσινό αλάτι, και από 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και δεντρολίβανο. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα και 1 κουτ. γλυκού γλυκερίνη.

Για να απαλύνετε τις σκληρήνσεις:

προσθέτε σαπούνι (υγρό ή μη) στο νερό, 1 κουτ. γλυκού μέλι, 4 σταγόβες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο και 1 κουτ. γλυκού γλυκερίνη.

Για πόδια που ιδρώνουν:

Μπορούμε να κάνουμε εντριβή με λεμονάκι σε όλο το πόδι μέχρι την γάμπα ή να διαλύσουμε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree σε 20 ml αμυγδαλέλαιο ή κάποιο άλλο λάδι βάσης και να κάνουμε εντριβή σε όλο το πόδη κ την γάμπα… Σε όλες τις περιπτώσεις μετά το ποδόλουτρο βάζουμε την ενυδατική μας κρεμούλα στο πέλμα μας και το απαραίτητο ταλκ..

Άντε και καλή σας απόλαυση…

 

Φιλικά,

Ελένη

Beauty Cooking